Dagene etter operasjon

Jippi! Da er jeg operert på høyre siden!

Et steg i riktig retning. Tror Jeg.

Det er ikke så lett å si om operasjonen har vært vellykket før det har gått litt tid. Akkurat nå føles det som om jeg har en propp i øret. Svoosj, svoosj, piiiiip. En øredøvende tinnitus som er sterkere enn den jeg hadde. Hører lydene inni hodet ekstra godt og har en del vondt. De første dagene sjanglet jeg rundt som en som hadde vært på fylla uavbrutt i en uke.

Operasjonen gikk bra selv om det tok fire timer. Skulle egentlig ta tre men da kirurgen åpnet opp så fant hun ikke dehisencen der hun ventet. Det ble vanskelig å komme til for å styrke benet og hun måtte være forsiktig så hun ikke fikk reptur på en arterie som lå rett ved der hun jobbet. Strukturen på mitt indre øre var visst litt annerledes enn normalt og det ble en vanskelig opersasjon.

I tillegg til å styrke benet og tette hullet så la hun en forsterkning av det runde vinduet mellom det indre og mellomøret.

De tok brusk fra øret som de brukte til å dekke. Jeg ser mao ut som et lite lappeteppe! Hørselen er dårlig på det opererte øret men regner med at den kommer tilbake en del mer når hevelser og væske roer seg ned litt.

Det er en litt rar følelse etter operasjonen. Verden går videre men jeg er ikke med. Jeg sitter her med suppen min og er liksom ikke her. Og sånn skal det være en stund fremover. Uvissheten om hvorvidt dette er en vellykket operasjon, skal jeg operere andre siden også? Ja det er fortsatt mange tanker som fyker gjennom hodet.

For de som tror at langtidssykemeldte koser seg så kan jeg altså avkrefte det. De aller fleste lengter tilbake til livet.

 

2 kommentarer til «Dagene etter operasjon»

  1. Hvordan går det nå?
    Op for 10 dager siden og føler jeg er i ei boble på halve hue.. suser og suser.. å ille fort sliten..

    1. Hei Liv,
      Denne kommentaren ble borte her. Men hvordan går det med deg nå, noen måneder senere? Hvordan type operasjon hadde du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *