Første kontroll etter operasjonen

Seks uker etter operasjonen hadde jeg kontroll på Rikshospitalet.

Ny hørselstest og et par andre tester som skulle gi en indikasjon på hvordan innvirkning operasjonen har hatt.

Til min store lettelse har jeg nå fått 100% hørsel tilbake! Dette hadde jeg faktisk ikke forventet. De andre testene viser også til betydelig bedring i lydsensitivitet på det opererte øret mens det venstre muligens har blitt litt dårligere enn testene som ble tatt før operasjonen.

Jeg er fortsatt veldig svimmel og skal nå ha fokus på å forsøke å trene opp balansen min. Jeg skal gå minst en halvtime hver dag i ulendt terreng og jeg har fått noen øvelser som skal tvinge synet til å samarbeide da alt dette henger sammen. Begge deler gjør meg veldig uvel så det skal bli spennende å se om jeg kan gjennomføre dette. Det skal ikke så mye til før jeg er helt utmattet og kroppen bare sier stopp. Som om den går i dvale. Kjenner at viljen og kroppens faktiske tilstand spriker kraftig. Jeg får prøve å finne en måte å lokke de nærmere hverandre på…

Det som gjør ting litt komplisert, er at venstresiden fortsatt er ømfintlig og er et forstyrrende element mtp bedring etter operasjonen på høyresiden.

Men jeg er uansett glad for at hørselen er tilbake og skal gjøre mitt for å trene opp balansen igjen. Så får vi se hvordan det går med venstresiden etterhvert.

6 kommentarer til «Første kontroll etter operasjonen»

 1. Fint det går fremover. Ligner veldig på det jeg også opplevde/opplever. Gå i ulendt terreng går bra, men de andre øvelsene opplever jeg som tunge….
  Lykke til !!!

  1. Hei Vidar
   Jeg skjønner hva du mener med de andre øvelsene. Dersom jeg gjør de så er jeg helt ute resten av dagen. Har fremdeles en meget plagsom propp i øret. Virker som det er fylt med væske og at jeg er 20m under vann. Får fortsatt forhøyet trykk i hodet dersom jeg bøyer meg med hodet ned.
   Satser på 20% jobb snart så er utrolig spent på det.

 2. Hei.

  Jeg ser at det er lenge siden denne siden ble oppdatert. Hvordan går det nå? Jeg fikk høre om SSCD via en bekjent, og når jeg leser her inne så er det skremmende likt mine egne plager. Ville bare høre om operasjonen hadde hjulpet.

  1. Hei
   Så bra at du har funnet veien hit. Håper informasjonen kan hjelpe deg på vei. Jeg er i gang med et samarbeid med Rikshospitalet for å få samlet inn data og informasjon som er mer relevant for oss her i Norge. Det tar litt tid…
   Grunnen til at jeg ikke har skrevet noen oppdateringer i bloggen i det siste, er fordi jeg venter på MR og CT for å se nøyaktig hva som er blitt annerledes etter operasjonen. På forrige kontroll tydet det på økt trykk på den opererte siden. Det er i utgangspunktet ikke bra. Men som med alt i det offentlige helsevesenet; Ting tar tid. Jeg er visst prioritert, men står fortsatt på venteliste for å ta nye bilder. Ventet siden november. Lover at jeg skal oppdatere så snart jeg vet hva realitetene er.

 3. Hei. Jeg har nå fått diagnosen SSCD etter CT. Plagene er raskt blitt værre og dagene er mere og mere slitsomme. Har aktive barn jeg vil følge opp, men må sove etter jobb. Jeg sitter i åpent landskap og har i tillegg til støy derifra en masse lyder inni hodet mitt, alt fra øyebevegelser, puls, min egen stemme som en sprengt høytaler og skritt lyd. Jeg vet ikke om jeg er svimmel eller om det bare er øynene mine som flytter seg etter trykket i øret. Men jeg ser jo ikke edru ut. Shoppingsenter er ikke aktuelt lenger, ei heller jogging som jeg likte godt. Jeg håper jeg en dag kan få et normalt liv igjen, men vet ikke hva forutsetningene er for det enda. Derfor er det fint å se at vi er flere som kan dele erfaringer.
  Venter nå på time på Rikshospitalet. ØNH Spesialisten sa de kunne for lite om dette. Tok det lang tid fra du fikk SSCD til du ble operert?
  Hvordan har det gått med deg nå?

  1. Hei Mette

   Så bra du fant oss her. Foreløpig ikke så mange her i Norge men tror det kommer flere etterhvert. Dessverre.
   Uff! Jeg lider med deg. Vet så
   Godt hvordan du har det.
   Jeg fikk diagnosen i september 2012 og måtte vente ca tre mnd på time på Rikshospitalet. Derifra gjør de en del tester. Ikke alle blir operert, så det blir neste vurdering.
   Jeg ble operert i mai 2013. Situasjonen er pr i dag at jeg jobber 40%. Men det er tegn på høyt trykk på den opererte siden så dette er nå under ny utredning. Skal skrive et innlegg så snart jeg vet noe mer konkret. Jeg er bilateral, så har ennå ikke begynt utredning av den andre siden. Dette tar tid!
   Dersom flere spm så kan du også sende de på hanne@hovda.no
   Det er godt å vite at man ikke er alene!

   Mvh,

   Hanne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *