Linderud Audiopedagogiske Senter

Jeg må få vie en bloggpost til Linderud audiopedagogiske senter.

http://www.la-s.no

Jeg fant veien hit via en del omveier. Her traff jeg Guri Engernes Nielsen. Hun er en flott audiopedagog og et flott menneske som har en sann interresse av å hjelpe folk. Her har jeg hatt møter med folk som har samme/liknende plager og jeg har snakket på Skype med folk rundt om i landet. Jeg har også anbefalt senteret videre til noen av dere som også opplever å få hjelp her.

Grunnen til at jeg oppsøkte hjelp her var fordi jeg fortsatt sliter med lydoverfølsomhet og tinnitus. Jeg har lært meg teknikker for å mestre situasjonen jeg er i en god del bedre. Jeg vil ikke si det er kurerende men det er bevisstgjørende og Guri har gitt meg en del nyttige tips. Jeg deler gjerne noen av disse ved interresse. Guri satte meg også i kontakt med ØNS- Ullevål staion hvor jeg fikk teste ut litt stasj.

Jeg tester for tiden ut noen høreapparater som er tilført hvit støy. Denne støyen skal hjelpe hjernen så den avledes fra tinnitusen slik at støyfølsomheten kan komme seg ned på et normalt nivå. Dette er en vanlig metode for folk med «vanlig» tinnitus. SSCD-pasienter har en tinnitus som har med anatomien å gjøre så det er ikke sikkert dette vil ha noe effekt. For tidlig å si ennå men spennende å prøve alt som kan være til hjelp.

Jeg har også fått en støypute. Det er rett og slett en pute med høyttalere som er koblet til en radio som også har forskjellige innstillinger med hvit støy. Det er faktisk behagelig å legge seg ned en halv time med denne lyden slik at den tar bort litt fokus fra pipingen, pulsen og andre kroppslige lyder.

Ellers vil jeg på det sterkeste anbefale fysioterapi. Dersom man er stiv i nakke og skuldre så er det større sjans for spenninger i muskelfester som går inn i øregangen. Det kan også føre til drøye hodepiner.

Sånn! Det var litt tips og oppdateringer fra min side. Oppmuntrer dere til å dele deres historie her på nettsiden. Jeg kan legge de inn slik at man kan hente fram disse når man føler seg alene. Det er lett å tenke at man bare er blitt lat, deprimert, eller bare har gitt opp. Det er vanskelig å ha en tilstand som ingen kan se. Derfor er det godt om vi får samlet de få som faktisk har liknende erfaringer. Kom gjerne også med nyttige innspill!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *