Vidars historie

Jeg begynte å bli periodisk svimmel med dottfølelse i øret sommeren 2011. Da var jeg 41 år gammel.

Det ble noe frem og tilbake hos lege og andre ØNH-spesialister. En ØNH-spesialist mente det var psykisk da han ikke fant tegn til krystallsyke. «Alle var svimle av og til» sa han. Dette måtte jeg bare leve med. (fy skam «spesialisten»)

Jeg prøvde alt; Fysioterapeut, kiropraktor, tannlege, test av syn osv…
Tross plagene var jeg i full jobb til februar 2012. Da var jeg konstant svimmel, men verst ved belastning. Var lydfølsom og en klang av min egen stemme smalt inne i hodet mitt når jeg pratet. Puls, øyebevegelser, fottrinn og andre lyder inne i kroppen hørtes godt.
Etterhvert klarte jeg ikke jobb eller sosiale lag lenger. Jeg hadde presset meg lenge allerede.
Februar 2012 henviste fastlegen meg til nevrolog. Der var det 6 mnd ventetid. Orket ikke vente og tok det privat på Sandvika Nevrosenter. Der ble jeg virkelig tatt på alvor. Undersøkelser ble gjort og fikk nye henvisninger til bl.a EEG og MR av tinningben.
MR- bildene ble lest av en radiolog og CT av tinningben ble anbefalt, da bildene antydet at noe var galt.
CT bildene avdekket at det var “takvindu” på begge sider, hvorpå jeg ble henvist til Rikshospitalet for videre behandling/ utredning.
Sommeren 2012 ble jeg innkalt til Rikshospitalet for utredning. Denne konkluderte med at min venstre side skulle opereres. Selv om jeg har hull på høyre side også, viste testene størst utslag på venstre side.
Jeg ble operert desember 2012. Jeg kom meg utrolig fort etter operasjonen og jeg begynte å jobbe litt etter 5-6 uker.

13 mnd etter operasjonen er det tydelig at hovedproblemet ble løst med denne operasjonen, men er plaget med tinnitus etter operasjonen.
Jeg sliter fremdeles med noe lyder, ørhet, og utmattethet. Situasjonen er foreløpig uavklart når det gjelder om dette er “bivirkninger” etter operasjonen og/eller om det er den andre siden som begynner å melde seg.
Jeg blir fulgt videre opp på Rikshospitalet, men er glad at alt har blitt til det bedre.
Stor takk til effektive Sandvika Nevrosenter!! Takk til Rikshospitalet og fastlegen!

3 kommentarer til «Vidars historie»

 1. Hei Vidar!
  Takk for at du deler.
  Din historie er veldig lik min. I tillegg til å være konstant svimmel er jeg også veldig ustø og sliter med balansen. Har fått bekreftet hull i tinningsbeinet med CT og venter på time på Rikshospitalet. Har du noen tips på veien? Nå vil jeg bare bli bedre og begynne på jobb igjen.
  Hanne2:)

 2. Hei

  Dette var veldig interressant. Jeg har slitt med diffuse plager i mange år. Svimmelhet, øresus, «trykk» i hodet, vanskelig å fokusere blikket på et bestemt punkt og kjenner ellers igjen svært mange av de symptomene dere forteller om. Jeg lurer på om overfølsomhet for lyder må være til stede for at denne diagnosen kan være aktuell? Jeg er musiker og kan ikke si at det plager meg nevneverdig å ha mye lyd rundt meg, men ørhet og utmattethet kjenner jeg på nesten daglig. I tillegg føles det som om hjernen/hodet er i konstant bomull eller at noen holder hjernen fast.
  Håper noen kan dele evt erfaringer om det samme:-)

  1. Hei Ketil
   For meg var lydoverfølsomhet fremtredende. Det varierer litt hvilke symptomer som gir seg til uttrykk hos de forskjellige som du ser av historiene.
   Et bra sted å begynne, er å få tatt CT av tinningbenet. Men det er viktigst snittflaten er på maks 0.5 mm. Ikke 1mm som standard. Dette må du insistere på at står på henvisningen fra øre-nese-halslegen. (Det er de som kan henvise til CT)
   Jeg håper du finner ut av det. Lykke til!

   Mvh,
   Hanne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *